Woonzorgcentrum St. Antonius - Peer

 Woonzorgcentrum Kloosterhof - Meeuwen-Gruitrode

 Woonzorgcentrum Den Boogerd - Hechtel-Eksel
1 2
Residentie
Dagverzorgingscentrum
Woonzorgcentrum
Omgeving
Dagprijzen
Inschrijving - opname
Activiteiten
Kwaliteitsindicatoren
Bouwwerken

Algemeen

Het woonzorgcentrum St. Antonius te Peer is gelegen ten noordoosten van de kern van Peer, tegen de gewestweg nr. 73, aan de rand van de woonkern en op korte afstand van de stadskern.
Het dienstencentrum “De Schommel” en de serviceflats van het OCMW van Peer zijn op wandelafstand te bereiken.

Op maandagvoormiddag kan je tevoet naar de wekelijkse markt gaan.

De Zit-o-meter

De zit-o-meter houdt ouderen in beweging. Stilstaan is achteruitgaan! Daarom opende in Peer de zit-o-meter. Dit boeiend parcours moet bewoners aanzetten tot bewegen, want het houdt ons langer op de been en het werkt valpreventief. Het is een wandelparcours van 920m met tal van bewegingstoestellen. Het is gelegen tussen het WZC, de seniorenwoningen en het dienstencentrum. Het biedt aan zowel mobiele als minder mobiele mensen de kans om in beweging te blijven terwijl ze genieten van de buitenlucht. Daarnaast kunnen de bewoners in contact komen met andere mensen wat het sociale leven aangenaam maakt.

Stadspark 'de Perre'

Nabij de campus Sint Antonius ligt het stadspark ‘de Perre’. Dit park vormt een ontmoetingsplaats in het groen voor alle bevolkingsgroepen van Peer, waarbij zoveel mogelijk aan de behoeften van de verschillende doelgroepen voldaan wordt. Het park is ontworpen volgens de principes van het harmonisch parkbeheer. Het bevat een rustplaats voor ouderen waar ook een partijtje petanque kan gespeeld worden. Het park voorziet een open ruimte met een podium, speelplaats voor kinderen, zandbak en kleine speeltuigen.

Ook de jeugd kan er terecht op de zitmuren of rond de waterpartij. Het park vormt ook een groene verbinding naar het buitengebied waarbij men vanuit het centrum aansluiting vindt op een natuureducatief pad en het buitengebied.

De reus der Kempen

Op wandelafstand van het woonzorgcentrum kan je de reus der Kempen vinden. Met zijn 64 meter is de Peerse kerktoren de grootste van Noord-Limburg en omstreken. Ook de binnenzijde is het ontdekken waard! Dat kan in groep en mits reservatie. Naast het fenomenale uitzicht geniet je dan van een collectie indrukwekkende kerkschatten en torenuurwerken en bewonder je één van de grootste beiaarden van Vlaanderen van dichtbij.

 ©

Opdrachthoudende vereniging voor huisvesting, begeleiding en verzorging van senioren van de gemeenten Bocholt, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode en Peer.

info@vitas.be - www.vitas.be
Rode Kruisstraat 25 - 3990 Peer - Tel: 011-49.26.00