Woonzorgcentrum St. Antonius - Peer

 Woonzorgcentrum Kloosterhof - Meeuwen-Gruitrode

 Woonzorgcentrum Den Boogerd - Hechtel-Eksel
1 2
Woonzorgcentrum
Dagprijzen
Centrum voor Kortverblijf
Activiteiten
Omgeving
Inschrijving - opname
Kwaliteitsindicatoren
Bouwwerken

Info

Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan of je kan een tijdje niet meer alleen thuis blijven, vind je in het woonzorgcentrum of centrum voor kortverblijf Den Boogerd een aangepaste woonomgeving.

Wil je meer informatie hieromtrent, klik dan hier. De infofolder wil je, in 't kort laten kennismaken met ons woonzorgcentrum of centrum voor kortverblijf en een antwoord geven op enkele veelgestelde vragen.

Historiek

Door een toenemende vergrijzing zal er de komende jaren, zeker in onze provincie, een reeële nood bestaan aan rusthuisbedden.
Daarom werd besloten ook in de gemeente Hechtel-Eksel een woonzorgcentrum te bouwen met een capaciteit, voldoende om de plaatselijke nood te lenigen.

Kleinschaligheid en huiselijkheid zijn belangrijke aspecten. Op de verzorgingsafdelingen wordt dit oa. bereikt door de twee bouwlagen op te delen in kleine leefgroepen. Deze leefgroepen geven op het gelijkvloers uit op een besloten binnentuin waar de bewoners ongestoord vrij kunnen rondwandelen. Op de eerste verdieping is een terras voorzien. Door veel glas te gebruiken, krijgen de leefgroepen een heel luchtige sfeer. Deze leefgroepen vormen de woningen binnen het wzc. Ze zijn opgebouwd uit een leefruimte met kitchenette, zithoek en rustpunten met zicht op de omgeving. Deze zitruimtes kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor bezigheidstherapie. De kamer voor de bewoner zelf heeft een oppervlakte van 27 m², is voorzien van een sanitair gedeelte met schuifdeuren voor gemakkelijke bereikbaarheid, een slaaphoek met volledig aanpasbaar bed en een zithoek die door de bewoner persoonlijk en huiselijk kan ingericht worden naar eigen smaak.

Eerste spadesteek op 25 juni 2011


Op de foto herkent u van links naar rechts: Michel Plessers (voorzitter VitaS), Bert Peulen (aannemer Strabag), Frank Smeets (gedeputeerde), Marc Vermeulen (architect AR-TE),Marc Notermans (aannemer Strabag), Jo Vandeurzen (minister Van Welzijn), Raf Truyens (burgemeester Hechtel-Eksel), Chris Demulder (directeur VitaS) en Lode Ceyssens (burgemeester Meeuwen-Gruitrode)

Officiële opening op 16 maart 2013

Nadat reeds de eerste bewoners hun intrek genomen hadden, werd het WZC Den Boogerd op 16 maart 2013 officiëel geopend door o.a. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen, gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets, burgemeester Jan Dalemans van Hechtel-Eksel en Michel Plessers, voorzitter van VitaS.

 

Op de foto herkent u van links naar rechts: Jo Vandeurzen (minister Van Welzijn), Michel Plessers (voorzitter VitaS), Jan Dalemans (burgemeester Hechtel-Eksel), Frank Smeets (gedeputeerde) en Chris Demulder (directeur VitaS)

Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen deelnemen aan een rondleiding om kennis te maken met de moderne snufjes waarmee dit WZC is uitgerust. Daarna werden ze uitgenodigd voor de receptie.

 

 ©

Opdrachthoudende vereniging voor huisvesting, begeleiding en verzorging van senioren van de gemeenten Bocholt, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode en Peer.

info@vitas.be - www.vitas.be
Rode Kruisstraat 25 - 3990 Peer - Tel: 011-49.26.00