Woonzorgcentrum St. Antonius - Peer

 Woonzorgcentrum Kloosterhof - Meeuwen-Gruitrode

 Woonzorgcentrum Den Boogerd - Hechtel-Eksel
1 2
Woonzorgcentrum
Centrum voor Kortverblijf
Dagprijzen
Dagverzorgingscentrum
Omgeving
Inschrijving - opname
Activiteiten
Kwaliteitsindicatoren

Algemeen

Het woonzorgcentrum Kloosterhof is gebouwd tussen de huidige locatie van de lokale politie en het ontmoetingscentrum “het Heem”.
Het is vlak in het centrum gelegen, dichtbij de kerk, parochiezaal, sportcentrum, gemeentehuis en het OCMW. Hierdoor kan je op dinsdagnamiddag tevoet naar de wekelijks markt gaan.

Zit-o-meter

De zit-o-meter houdt ouderen in beweging. Stilstaan is achteruitgaan! Daarom opende in Meeuwen-Gruitrode de zit-o-meter. Dit boeiend parcours moet bewoners aanzetten tot bewegen, want het houdt ons langer op de been en het werkt valpreventief. Het biedt aan zowel mobiele als minder mobiele mensen de kans om in beweging te blijven terwijl ze genieten van de buitenlucht. Daarnaast kunnen de bewoners in contact komen met andere mensen wat het sociale leven aangenaam maakt.

De zit-o-meter is vlakbij het woonzorgcentrum gelegen in de Kapelanijstraat tussen het ontmoetingscentrum 't Heem en de lagere school Klim-op.  

 

Monument voor de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog

Op 10 september 1944 sneuvelde Sergeant Jean “Jan” Melsens in de omgeving van deze gedenksteen. Hij werd geboren te Kortrijk in 1922. Belgische parachutisten voerden in deze streek opdrachten uit in het kader van de operatie “Caliban”. Bij een aanval op de vijand werd Jan dodelijk getroffen.

Aanvankelijk stond er een gedenksteen voor Jean Melsens links van het kerkportaal. Die bevindt zich nu samen met het monument voor de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en een gedenksteen voor burgerslachtoffer Matthijs Weevers (+ Neuengamme) midden op het Sergeant Jean Melsenspark. Die gedenksteen ziet eruit als een grafsteen, maar in werkelijkheid heeft Melsens in Meeuwen in 1944 maar enkele dagen begraven gelegen.

 

 ©

Opdrachthoudende vereniging voor huisvesting, begeleiding en verzorging van senioren van de gemeenten Bocholt, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode en Peer.

info@vitas.be - www.vitas.be
Rode Kruisstraat 25 - 3990 Peer - Tel: 011-49.26.00